2019 HABERLER

HÜMA OKULLARI’NDAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla paylaşımda bulundu.

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimine karşı Türk halkının gösterdiği mücadeleyi tebrik eden Dr. Birekul, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz gecesini zaferle taçlandırdığımız için mutluluk duyduğunu belirtti. 15 Temmuz’da yazılan kahramanlık destanı ile alakalı “Bin yıldır üzerinde yaşadığımız topraklar atalarımızın büyük emekleri ve mücadelesi ile vatan olmuştur. Bu topraklara sahip çıkmak ve onları korumak bizim yegane görevimizdir. 15 Temmuz’da halkın gösterdiği hassasiyet ve bilincini de tamamen bu toprağın evlatları olmamıza bağlıyorum. Milletimizin tüm bireyleri; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülmüş, milli irademizi ve hürriyetimizi elimizden almak isteyen bu örgüte karşı halkımız eşsiz bir direniş göstermiştir. Bu cesareti ve mücadeleyi gösteren Şehit Ömer Halisdemir, Ayşe Aykaç, Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok gibi birçok kahramanımızı unutmamalıyız. Vatan topraklarının kolay elde edilmediğini, 15 Temmuz’u; Malazgirt’i, Çanakkale Savaşı’nı, Büyük Taarruz’u anlattığımız gibi öğrencilerimize anlatıp nesilden nesile aktaracağız. Milli birlik ve beraberliğimize ebediyete kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve inançla, tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyor, aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/haber-huma-okullari-ndan-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-mesaji-21609.html

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/haber/30960/huma-okullarindan-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-mesaji.html

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=115646

Haberin devamı için: http://www.turkiyedehaber.com/huma-okullarindan-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-mesaji/

Haberin devamı için: https://www.pusulahaber.com.tr/huma-okullarindan-15-temmuz-mesaji-1414376h.htm

ALMANYA BAVULU HÜMA OKULLARI’NDA

Almancanın yurt dışında öğrenilmesini teşvik eden ve uluslararası kültürel iş birliği çalışmalarına katkıda bulunan Goethe Institut; yabancı dil eğitimine önem veren, hazırlık sınıfıyla Konya’da bir ilk gerçekleştiren ve ikinci dil olarak Almanca dersi veren Hüma Okulları’nda etkinlikler gerçekleştirdi. Kültürel, toplumsal ve politik yaşama ilişkin bilgilerle Almanya’yı tüm yönleriyle tanıtan Goethe Enstitüsü Ankara şubesi Alman Kültür Merkezi Eğitim Koordinasyon Birimi’nden Mehmet Kalsen, gün boyunca Almanya Bavulu gibi çeşitli etkinliklerle öğrencilere bilgi aktardı.

Amacı Alman kültürünü tanıtmak ve öğretmek olan etkinlikte öğrenciler Alman icatlarını, Alman şahsiyetlerini, yemeklerini, dilini ve daha birçok şeyi duyularıyla görerek, hissederek ve koklayarak öğrendiler. Eğlenerek öğrenmeyi hedefleyen bu etkinlikte öğrencilere Almanya’yı daha iyi tanıtmak için “Berlin, Weimar, Bonn, Köln, Rostock, Dresden ve Nürnberg” adındaki 8 tane istasyon kuruldu. Böylece birçok bilgiyi oyunlar eşliğinde yaşayarak öğrendiler  ve Almancalarını aktif bir şekilde kullanarak pratik yapma imkanı buldular. Aynı zamanda birbirleriyle yarışarak maceralı bir keşfe çıkan öğrenciler bilgilerini kalıcı hale getirdiler. Etkinlik sonunda Almanya hakkında güncel bir fikir edinmiş oldular. Bu keşifler esnasında öğrenciler, Almanca öğrenmenin neden faydalı ve anlamlı olduğunu anlatan argümanlarla da karşılaştı. Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Mehmet Kalsen’i makamında misafir ederek “dilimizin sınırları dünyamızın sınırlarıdır, dil hususuna ne kadar önem verdiğimi sadece söz ile ifadede değil icraatta da her zaman gösteririm. Öğrencilerimizin de şevkini arttırmak ve meraklarını dinç tutmak amacıyla birçok etkinlik düzenlemekteyiz. Mehmet Kalsen’e ve Alman Kültür Merkezi’ne de bu minvalde teşekkürlerimi iletiyorum. ” diye konuştu. Her dilin bir zenginlik olduğunu, hızla gelişen ve değişen dünyamızda iletişim kurmak ve çağı yakalamak için yabancı dil eğitimine gereken önemi verdiklerini vurguladı.

Yapılan bu çalışmadan mutluluk duyan öğrenciler dil eğitimine önem veren bir okulda okudukları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini dile getirdi.

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113638

Haberin devamı için: http://m.anadoludabugun.com.tr/almanya-bavulu-huma-okullari-nda-101928%22

Haberin devamı için: https://www.haberkent.com/haber/alman-bavulu-huma-okullarinda-h88299.html

Haberin devamı için: http://www.yenihaberden.com/almanya-bavulu-huma-okullarinda-1279126h.htm

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/m-haber-18296.html

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/almanya-bavulu-huma-okullarinda-1263088h.htm

Haberin devamı için: http://www.konyaninsesi.com.tr/almanya-bavulu-humada-774078h.htm

HÜMA OKULLARI’NIN ÇATALHÖYÜK GEZİSİ

Hüma Okulları arkeolojik gezi listesine Çatalhöyük’ü de ekledi. Ortaokul öğrencileriyle birlikte Çatahöyük’e gezi düzenleyen Hüma Okulları, öğrencilerin yerinde görerek öğrenmesine ve uygulamalı eğitime çok önem verdiklerini ifade etti.

Konya ilinin Çumra ilçesinde yer alan Çatalhöyük, 1958 tarihinde keşfedilmiştir. Neolitik Dönem’e ait en eski yerleşimlerden bir tanesi olarak tanımlanan Çatalhöyük; ilk ev mimarisi ve ilk manzara resmi ve inanç eserleri gibi özgün buluntuları ile insanlık tarihine ışık tutmaktadır. Bu nedenle hem Konya’da yaşayanlar için hem de öğrenciler için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak ifade edilmektedir. Neolitik kent Çatalhöyük’te bulunan ilk kalıntılar milattan önceye dayanmakla birlikte öğrencilerin derslerde teorik olarak öğrendikleri bilgileri yerinde görmeleri için bir fırsat oluşturmaktadır. Uluslararası anahtar olarak tanımlanan Çatalhöyük’te öğrenciler “kent, ziraat ve medeniyet” kavramlarının anlamlarını öğrenirken aynı zamanda kalıntıların boyutu, yaşayan toplumun yoğunluğu, güçlü sanatsal ve kültürel gelenekler ve zaman içindeki sürekliliğin benzersiz bileşimini de yakından görmüş oldular. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdıran Neolitik kent öğrencilerin ilgisini çekmiş olmakla birlikte, gezi sayesinde öğrenciler eski-yeni mimariyi karşılaştırmış, çeşitli insan ve hayvan figürlerini keşfetmiş, döneme ait inançları gözlemleme imkanı yakalamıştır. Öğrenciler, okul yönetiminin sıklıkla yapılan öğretici gezilerinden çok memnun olduklarını, bu şekilde öğrendikleri bilgilerin çok daha kalıcı olduğunu ve Çatalhöyük’te yaşama dair bulunan kalıntıların hayranlık verici olduğunu ifade ettiler.

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/haber-huma-okullari-dan-catalhoyuk-gezisi-18126.html

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/huma-okullaridan-catalhoyuk-gezisi-1925843h.htm

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/huma-okullaridan-catalhoyuk-gezisi-1262529h.htm

BİRLİK VAKFI KONYA ŞUBESİ HÜMA OKULLARI’NI ZİYARET ETTİ

Hüma Okulları ve Birlik Vakfı bir araya geldi. Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak ve Birlik Vakfı Konya Şube Üyesi Hüseyin Eşgin Hüma Okulları’nı ziyaret etti. Hüma Okulları’na hayırlı olsun ziyaretini gerçekleştiren Birlik Vakfı, aynı zamanda yeni çalışmaları olan 2019 Fuat Sezgin Yılı’na özel hazırladıkları fotoğraf sergisini de Hüma Okulları’nda sergilemeye başladı.

Eğitim, kültür, sanat ve spora büyük önem veren Hüma Okulları ile aynı amacı paylaşan Birlik Vakfı ortak paydada buluştu. Gençleri geleceğe hazırlamak, zamanın gereklerine göre donanım kazanmalarına yardımcı olmak ve bu alanda seminerler, geziler ve etkinlikler düzenleyen Birlik Vakfı bu sene Türk akademisyeni; İslam tarihi, bilim ve teknoloji tarihi alanında çalışmalarıyla tanınan Fuat Sezgin’e özel “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İslam Bilim Tarihi Araştırmaları” fotoğraf sergisini gençlere sundu.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, sergiyi gezerek ‘Fuat Sezgin, ülkemiz açısından kıymetli işlere imza atan ve ileri görüşlülüğü ile gelecek nesillere katkısı çok büyük olmuş bir bilim insanıdır. Öğrencilerimizin kendisinin çalışmalarını yakından tanıması için her imkanı değerlendirmekteyiz. Bu güzel sergiyi bizimle paylaştıkları için de Birlik Vakfı’na teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.Hüma Okulları Kurucu Üyesi Ahmet Uykusuz da sergiye eşlik ederek Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarını inceledi ve Hüma Okulları olarak bilime verdikleri önemi vurguladı. Okulu ve sergiyi gezdikten sonra öğle yemeğinde Hüma Okulları’na eşlik eden Birlik Vakfı’na günün sonunda nazik ziyaretlerinden dolayı hediye takdim edildi. Karşılıklı memnuniyetlerini dile getirip bu gibi iş birliklerinin devamının geleceğini söylediler.

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113495

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/haber/26038/birlik-vakfindan-huma-okullarinda-sergi.html

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/haber-birlik-vakfindan-huma-okullarinda-sergi-17994.html

Haberin devamı için: http://www.merhabahaber.com/birlik-vakfindan-huma-okullarinda-sergi-1806623h.htm

Haberin devamı için: http://www.konyayenigun.com/m/bolge/birlik-vakfindan-huma-okullarinda-sergi-h208902.html

Haberin devamı için: https://www.haberkent.com/haber/birlik-vakfi-ile-huma-okullari-ortak-paydada-bulustu-h85012.html

HÜMA OKULLARI KURUCU YÖNETİM KURULU BAŞKANI DR. MEHMET BİREKUL’DAN HABER DAİRESİ’NE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Haber Dairesi’ni ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Akbıyık ve Mustafa Kara ile görüşen Dr. Mehmet Birekul, Haber Dairesi’nin yeni medya alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Haber Dairesi’ni yakından takip ettiğini, en doğru haberi en hızlı şekilde aktarma çabasının bütün açıklığıyla görüldüğünü ifade eden Mehmet Birekul, Hüma Okulları’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Birekul, “Hüma Okulları olarak eğitim sistemimiz; yaşam boyu öğrenmeyi teşvik eden, yöntem teknik ve yenilikleri son derece iyi kullanmayı benimsetmeye dayanmaktadır. Öğrencilerimizin kendi yaşam felsefelerini fark ederek farkındalık oluşturmalarını, kendilerini tanıyan, güvenen ve her an öğrenmeyi öğrenen bireyler olmalarını çok önemsiyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Haber Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu, Mehmet Birekul ve ekibine çalışmalarında başarı diledi, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Haberin devamı için: https://haberdairesi.com/huma-okullari-baskani-birekul-dan-haber-dairesi-ne-hayirli-olsun-ziyareti-5506

PUSULA GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ UĞUR ÖZTEKE HÜMA OKULLARI’NI ZİYARET ETTİ

Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar Uğur Özteke Hüma Okulları’nı ziyaret etti. Okulu gezerek eğitim öğretim sistemini yakından görme imkanı yakalayan Uğur Özteke tüm detayların iyi eğitimciler tarafından planlandığını ve bunu her adımda görebildiğinden bahsetti. “Okulun sistematik yapısı ve fiziki yatkınlığı beni çok etkiledi, öğretmenlerin başarı algısıyla Hüma Okulları birleştiği takdirde çok güzel gençler yetişeceğine eminim. Geleceğimizin emin ellerde olduğunu görmek insana umut veriyor.” dedi.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul ve öğrencilerle birlikte öğle yemeğine katılan Teke, sonrasında makamda ağırlandı. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul kendi yazarı olduğu kitabını hediye ederken, Uğur Özteke de aynı şekilde kendi kitabını hediye etti. Hüma Okulları bu nazik ziyaretlerinden dolayı Uğur Özteke’ye teşekkür ederken, Uğur Özteke de Hüma Okulları’na misafirpervekliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYİT ALİ BÜYÜK HÜMA OKULLARI’NI ZİYARET ETTİ

2019-2020 eğitim öğretim yılına hızlı bir başlangıç yapan Hüma Okulları, kısa sürede elde ettiği başarılarla adından oldukça söz ettirmişti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük Hüma Okulları’nı yerinde ziyaret ederek okul hakkında daha detaylı bilgi aldı. Ziyarette Konya İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcılarından Mustafa Sakarya da bulundu.

Hüma Okulları Yönetim Kurulu Üyeleri ve müdürleri ile öğle yemeğinde bir araya gelen Büyük, “Konya’da başarıyı yükseltmek, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak ve devletin imkanlarını toplum için faydalı işler yapmakta kullanmak yegane görevimizdir. Bizler gibi görev bilincinde yetişmiş olan eğitimcilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duymaktayız. Özellikle Konya’da küresel eğitim anlayışına sahip okullarından bulunmasından gururluyuz. Eğitimin destekçisi olmaya ve sistemi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Hüma Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, “eğitime gönül veren bir eğitimci olarak İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Bey ile bu konuda istişare etmekten müteşekkiriz. Gerçekleştirdiğimiz ve üzerinde çalıştığımız tüm projeleri Sn. Büyük ile paylaştık. Başta Konya olmak üzere ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek için eğitim bilincini kurumumuzda ve dahil olduğumuz her yerde aşılamaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uykusuz, Fen Lisesi Müdürü İsmail Erdem, Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Can ve Ortaokul Müdürü Yavuz Karakaş da ziyaret esnasında Konya İl Milli Eğitim Müdürü’ne nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Ziyaret sonunda Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul hediyeleri takdim ederken Seyit Ali Büyük de Hüma Okulları’na misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113404

Haberin devamı için: https://www.haberkent.com/haber/il-milli-egitim-muduru-buyuk-egitimin-destekcisi-olmaya-ve-sistemi-gelistirmeye-devam-edecegiz-h82775.html

Haberin devamı için: http://www.konyayenigun.com/bolge/il-milli-egitim-muduru-buyuk-huma-okullarini-ziyaret-etti-h208229.html

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/buyukten-huma-okullarina-ziyaret-1905023h.htm

Haberin devamı için: http://www.konyaninsesi.com.tr/basariyi-yukseltmek-gorevimiz-773472h.htm

HÜMA OKULLARI BARIŞ PINARI HAREKATI ADINA ZİRVEYE TIRMANDI

Hüma Okulları Barış Pınarı Harekatı adına Konya’nın Derbent ilçesinde bulunan Aladağ’a yürüyüş gerçekleştirdi.

Ülkemizde son dönemde yaşanan askeri operasyon ve barış harekâtının başlaması üzerine Hüma okulları bir yürüyüş düzenlendi. 2385 metre rakıma sahip olan Aladağ, ilerleyen zamanlarda Konya’nın kayak merkezi olarak karşımıza çıkacak güzide yerlerden biri. İlk defa bir topluluğun tırmandığı Aladağ’ı keşfeden Hüma Okulları öncelikle zirveye yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında öğrenciler, Konya’da da Uludağ gibi bir merkezin olduğunu ve şehrin gizli kalan güzellikleri hakkında bilgi edinmiş oldular. Tırmanışın ardından zirveye ulaşan öğrenciler öncelikle vatanımız ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Ardından Kuran-ı Kerim dinletisiyle operasyondaki ordumuz, şehitlerimiz ve gazilerimize dualar edildi. Yürüyüşe Hüma Okulları yönetim kurulu da katılım gösterdi. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul,”Ülkemizin yaşadığı bu önemli süreçte milletimizin ve ordumuzun her zaman yanındayız. Bu süreci atlatıp feraha çıkacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Rabbim kahraman ordumuzu, güvenlik güçlerimizi muhafaza edip mansur ve muzaffer eylesin” diyerek Türk askerinin yanında olduğunu belirtti.

Öğrenciler doğa ile içi içe oldukları günün sonunda duygu ve düşüncelerini hazırlanan gezi defterine yazdılar. Farkındalık oluşturan bu etkinlik için okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/huma-okullari-baris-pinari-harekati-adina-zirveye-tirmandi-1261075h.htm

Haberin devamı için: https://www.haberkent.com/haber/ogrenciler-mehmetcige-destek-icin-zirveye-tirmandi-h81475.html

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113351

Haberin devamı için: http://m.anadoludabugun.com.tr/huma-okullari-baris-pinari-harekati-adina-zirveye-tirmandi-98644.html#referrer=https://www.google.com

Haberin devamı için: http://www.ipekyoluhaber.net/m-haber-17677.html

Haberin devamı için: http://www.konyayenigun.com/bolge/huma-okullari-mehmetcige-destek-icin-tirmandi-h207870.html

HÜMA OKULLARI’NDA SPOR DOLU BİR GÜN

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Koç Hüma Okulları’nı ziyarete geldi. Öncelikle Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul eşliğinde okulu gezen Başkan Ömer Koç, daha sonra öğrencilere konferans verdi.

Konferansta okulun eğitimini ve yapısını çok beğendiğini dile getirdi. Atalarımızdan bize miras olan okçuluğu belirli bir disiplin içerisinde gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini, bu kültürel mirasa sahip çıkarak hak ettiğinden daha fazla değerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Dr. Birekul da “Okulumuzda spor faaliyetlerine her zaman öncelik tanıyoruz. Spor, öğrencilerin gelişimi ve kendilerini keşfetmeleri için önemli bir araçtır. Özellikle insanın kendi vücudunu eğitmeyi öğrendiği sporlar öğrencilerimiz için çok kıymetlidir. Bizler de bu mirası gelecek nesillere aktararak sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız.” diyerek spora ve okçuluğa verdiği değeri vurguladı.  Sonrasında bahçede okçuluk ile ilgili bilgi ve eğitim verilmesinin ardından öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte atış yaptı. Renkli ve eğlenceli manzaralar çıkan Hüma Okulları’nda spor dolu bir gün geçirildi. Öğrencilere 3 tane soru soran Başkan Koç doğru cevabı bilen öğrenciye isimlerine özel ok hediye edeceğini belirtti.

Atış sonrası misafirlerini makamda ağırlayan Hüma Okulları, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Koç’ a günün anısına hediyelerini takdim etti ve ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkürlerini iletti.

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/mobil/haber/25633/huma-okullarinda-okculuk-uzerine-seminer.html

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/huma-okullarinda-okculuk-uzerine-seminer-1260908h.htm

Haberin devamı için: https://www.haberkent.com/haber/ya-hakk-h81008.htm

Haberin devamı için: http://www.konyayenigun.com/bolge/huma-okullarinda-okculuk-semineri-verildi-h207677.html

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113330

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/haber-huma-okullarinda-okculuk-uzerine-seminer-17625.html

HÜMA OKULLARI’NDAN BARIŞ PINARI HAREKATINA TAM DESTEK

Hüma okulları kurucu yönetim Kurulu Başkanı Dr. Birekul,  Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatıyla uluslararası kurallardan doğan hakkını kullandığını hatırlatarak, “Kahraman Türk Ordumuza ve Silahlı Kuvvetlerimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Mevzu ülke olduğunda her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ifade eden Dr Mehmet Birekul, “Ordumuzun daha önceki operasyonlarda olduğu gibi Barış Pınarı Harekatında da başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Türkiye, bu harekatla uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmaktadır. Türk insanının huzur ve güvenliği için yapılan bu operasyonların, terörün kökü kazınana kadar devam edeceğinden en ufak şüphemiz yoktur. devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Yüce Allah Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Mehmetçiğimize güç kuvvet versin, her türlü tehlikeden onları korusun, Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=11330

HZ. MEVLANA’NIN 22. KUŞAKTAN TORUNU ESİN ÇELEBİ BAYRU HÜMA OKULLARI’NI ZİYARET ETTİ

Öğretileri ile asırlardır tüm dünyayı etkileyen ve Batı dünyasında Rumi olarak tanınan Türk-İslam düşünürü Hazreti Mevlana’nın 22’nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Hüma Okulları’nı ziyaret etti.

Esin Çelebi Bayru, büyük düşünürün sözlerinin ve bilgisinin kendi yoluna ışık tuttuğunu, uzun yıllar boyu ilim öğrendiğini, bu ilmi herkese anlattığını ve hayatını anlamaya adadığını belirtti.

Öğrencilerle yapılan seminerde büyük düşünürün en bilinen sözleri “ne ararsan ara kendinde ara”, “ne olursan ol yine gel”, “ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol” ile alakalı “Onun sözlerine, bilgisine ve göstermiş olduğu yola çok ihtiyacımız var. O nedenle sadece okumak değil tüm bunları daha iyi anlamak durumundayız. Mevlana’nın da yaptığı gibi önce anlamalı, sonra anlatmalıyız.” diyerek öğrencileri bilgilendirdi. Mevlana’nın örnek olan birlik beraberlik çağrısı, asırlar boyu süren öğretileri ve okudukça düşündüren sözleri de öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul “Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, ilahi aşka adadığı 66 yıllık ömründe insana ve hayata dair kapsayıcı eserler bırakan Türk-İslam düşünürü Mevlana Celalettin-i Rumi, aldığı örnek eğitim, edindiği sağlam ilim, dinmek bilmeyen aşkı ile topluma büyük bir sevgi ve engin bir dünya görüşü kazandırmıştır. Bu nedenle öğütlerine kulak vererek ve öğrencilerimizin de bu bilgiye ulaşmalarına vesile olarak elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Seminer sonrası misafirlerini makamda ağırlayan Hüma Okulları, Esin Çelebi Bayru’ya günün anısına hediyelerini takdim etti ve ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkürlerini iletti.

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113216

Haberin devamı için: http://m.anadoludabugun.com.tr/esin-celebi-bayru-ogrencilere-hz-mevlana-yi-anlatti-96957%22

Haberin devamı için: http://www.merhabahaber.com/hz-mevlanayi-anlattilar-1774016h.htm

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/mobil/haber/25396/esin-celebi-bayru-ogrencilere-hz-mevlanayi-anlatti.html

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/esin-celebi-bayru-ogrencilere-hz-mevlanayi-anlatti-1877442h.htm

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/m-haber-17374.html

KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI’NDAN HÜMA OKULLARI’NA ZİYARET

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerinden 1997 Mali Müşavirler İstişare Grubu, Hüma Okulları’nı ziyaret etti.

Oda üyeleri, yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini iletirken aynı zamanda fikir alışverişinde bulundular. Karşılıklı olarak projelerini ve yeni dönem hedeflerini anlattıkları görüşmede, yeni eğitim öğretim yılı için yapılan planlamalardan da bahsettiler. Okulu gezen oda üyeleri uygulamalı eğitim sistemlerinden, teknolojiyle iç içe olan dersliklerden ve bireysel eğitim anlayışından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yeni neslin bu güzel anlayışla yetişmesinin geleceğe bir yatırım olduğunu ve bu yatırımın geri dönüşlerinin de Hüma Okulları’na yakışır bir vaziyette olacağını ifade ettiler.  Ayrıca mesleki konularla ilgili Hüma Okulları Yönetim Kurulu Üyesi-Kurucu Üye Mali Müşavir Ahmet Uykusuz ile de istişarede bulundular.

Okul yönetimi de Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyeleri’nin nezaket  ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirterek kendilerine teşekkürlerini iletti.

HÜMA OKULLARI’NDAN AŞURE İKRAMI

Özel Hüma Okulları aşure gününde veliler ile buluştu.

Bereket, paylaşma ve birliğin simgesi olan aşure gününde Hüma Okulları da bir etkinlik düzenledi. Veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla büyük bir kalabalığı kucaklayan Hüma Okulları, paylaşmaya verdiği önemi her fırsatta göstermeye devam ediyor. Aynı zamanda bir tanışma etkinliği olmasıyla da önem kazanan aşure gününde, halka açık bir şekilde aşure ikramı yapıldı.Yönetim kurulunun ve yöneticilerin de katılımıyla bir sinerji oluşturuldu. Yeni eğitim öğretim yılına hızlı bir giriş yaparak adından söz ettirmeyi başaran Hüma Okulları, farkını ortaya koymuş oldu.

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul “Öğrencilerimize paylaşmanın önemini sadece anlatarak değil göstererek aşılamamız gerekiyor. Bizim eğitim anlayışımız tamamen model olmak üzerine kuruludur. Sadece dilde değil, aynı zamanda icraatta da aynı özveriyle çalışmak ve çabalamaktayız. Velilerimizden ve yakın çevremizden de aynı geri dönüşü almak bizi çok mutlu ediyor. Büyük emekler vererek çıktığımız bu yolda bizi anlayan ve bizim gibi düşünen insanlarla bir arada olmaktan gurur ve onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Yönetim, bu gibi etkinlerin devam edeceğinin haberlerini de vererek güzel bir günü geride bıraktı.

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/haber/25189/ozel-huma-okullari-asure-gununde-veliler-ile-bulustu.html

Haberin devamı için: http://m.anadoludabugun.com.tr/ozel-huma-okullari-asure-gununde-veliler-ile-bulustu-95889%22

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113127

 

HÜMA OKULLARI’NA TÜRK EĞİTİM-SEN ZİYARETİ

Türkiye Egitim, Ögretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Konya 2 No’lu Şube Başkanı Veli Doğrul ve Şube Başkan Yardımcısı Erhan Dönmez Hüma Okulları’nı ziyaret etti.

Konya’da yapılan eğitim faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunan Hüma Okulları Kurucu-Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul ve Eğitim-Sen eğitim emekçileri olarak bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirttiler.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Veli Doğrul “Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Konya’da böyle güzel bir eğitim kurumunun açılmış olmasından çok memnun olduk. Bundan sonraki faaliyetlerin de merakla takipçisiyiz.” dedi.

Nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Dr. Mehmet Birekul, Veli Doğrul ve Erhan Dönmez’e günün anısına hediyelerini takdim etti.

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113113

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/turk-egitim-senden-humaya-ziyaret-1259248h.htm

Haberin devamı için: http://www.merhabahaber.com/turk-egitim-senden-huma-okullarina-ziyaret-1761193h.htm

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/turk-egitim-senden-humaya-ziyaret-1860618h.htm

PROF. DR. AHMET ÖZDEMİR’DEN HÜMA OKULLARI’NA ZİYARET

25 ve 26. Dönem Konya Milletvekilimiz  Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir ile Hüma Okulları bir araya geldi. Kurucu-Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul’u ve okul kurucularından Ahmet Uykusuz’u makamında ziyaret etti.

Eğitimci kimliğiyle de öne çıkan Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Konya’ya değer katacak bir kurumun açılmış olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarının yanı sıra eğitim sistemi hakkında da konuşma imkânı yakaladılar. Okulu gezerken tüm detayları gözden geçiren Özdemir; sınıfları, kurumun renklerini, öğretmenler odasını ve tüm ayrıntıları titizlikle inceledi. Bu noktalarda okul yönetiminin eğitimle fiziki yapıyı birleştirerek öğrencilere hizmet vermesinin takdire şayan olduğunu belirtti. İmkânların eskiye göre çok daha fazla olduğunu ve tüm bunların değerinin bilinmesi gerektiği üzerinde duran Özdemir “Öğrencilere sevdiği işi yapmaları için fırsat tanımak lazım. Hedeflerinin peşinden koşan öğrenciler yetiştirebilmek için gerekli imkânları sunmalı ve takibini yapmalıyız. Başarılı olmak için sadece çok çalışmamız gerektiğiniz bilmek yeterlidir. İyi yetişen bir nesil görebilmek için üstümüze düşen ne varsa yapmalıyız.” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Hüma Okulları, Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir’e günün anısına hediyelerini takdim etti ve kendisine teşekkürlerini iletti.

Haberin devamı için: http://www.konyayenigun.com/bolge/milletvekili-ozdemirden-huma-okullarina-ziyaret-h205787.html

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/ozdemirden-huma-okullarina-ziyaret-1848953h.htm

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/haber/24941/ozdemirden-huma-okullarina-ziyaret.html

HÜMA OKULLARI’NDAN SPORCULARA TAM DESTEK

Hüma Okulları, sporcu öğrencilere ve ailelerine “Sporcu Öğrencilerde Kimlik Oluşumu ve Süreç Yönetimi” hakkında seminer verdi.

Spor ile ilgilenen öğrencilerin akademik kariyeri hakkında soru işaretlerini gidermek amacıyla yola çıkılan seminerde birçok konu başlığı ele alındı. Eğitim uzmanları tarafından verilen seminerin aydınlatıcı ve yol gösterici olması açısından sporla ilgilenen öğrencilerin aileleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Seminerde; kişisel ve toplumsal sporcu rolü, sportif faaliyetler ve okul ikilemleri, benlik algısı ve fiziksel gelişim, rol çatışması, sporcu okul resmi işleri gibi birçok konu başlığı altında bilgiler verildi. Hüma Okulları, öğrencilerin hem sporla ilgilenip hem de bu alanda akademik olarak ilerlemesini sağlayabilmek adına bu yolda onlara destek olacak ve işinde uzman eğitimcilerle bir araya gelmelerini sağladı. Bilmedikleri birçok konuda bilgi edinen öğrenciler ve aileleri aynı zamanda merak ettikleri hususlarda da uzmanlardan destek alma fırsatı yakaladı. Kurucu-Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul “ Spora destek olmak bir eğitimcinin görevidir. İnanıyorum ki bizler öğrencilerimizin yanında olduğumuz zaman onlar da istediklerini yapmak için güç bulacaklardır. Özellikle kız öğrencilerimizin spora daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak, onları motive etmek ve ailelerini de bu konuda daha bilinçli hale getirmek bizler için çok önemlidir. Bu hususta bilinçli bir farkındalık yaratmak aynı zamanda öğrencilerimizin her alanda başarıya ulaşmasını sağlamak yegâne amacımızdır.” diye konuştu.

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=113022

Haberin devamı için:https://www.haberkent.com/haber/huma-okullari-spora-destek-olmak-bir-egitimcinin-gorevidir-h73878.html

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/haberler-20178-huma-okullarindan-sporculara-tam-destek.html#.XWKm5OgzbIU

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/huma-okullarindan-sporculara-tam-destek-1844907h.htm

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/huma-okullarindansporculara-tam-destek-1258452h.htm

ESNAF ODASI BAŞKANLARI HÜMA OKULLARI’NI ZİYARET ETTİ

Hüma Okulları kurucularıyla; Konya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şen, Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül bir araya geldi.

Öncesinde Hüma Okulları ile protokol imzalayarak kurumlar arası ilişkiyi güçlendiren başkan Muharrem Karabacak, Esnaf Odası Başkanlarından Ahmet Şen ve Mehmet Ünlügül ile birlikte Hüma Okulları’na iade-i ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette Kurucu-Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul ve kurucu üye Ahmet uykusuz bu ziyaretten dolayı mutluluk dolayı mutluluk duyduklarını belirterek başkanlara teşekkürlerini iletti. Eğitim çıtasının yükselmesi adına eğitim kurumlarına gösterdikleri ilgi ve alakanın çok değerli bir yere sahip olduğunu, eğitim gönüllüsü ve destekçisi olan kurumlarla dostluk bağını kuvvetlendirmenin ve bu tanışıklığın tüm Konya iline faydalı olacağını dile getiren Dr. Mehmet Birekul “Faaliyet göstermeye başladığımız günden bu güne kurumlarla aramızdaki ilişkiyi güçlendirmek ve eğitim anlayışımızla farkımızı ortaya koymak adına birçok kurumla protokol imzaladık. Yegane amacımız ülkemizin ve dünyanın geleceğine yatırım yapmaktır. Kurumlarla en belirgin ortak noktamız da budur. Hepimiz işin sonunda geleceğe yatırım yapan yöneticileriz. Eğitimci olmanın sorumluluğunu üstlenerek elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Hüma Okulları, Esnaf Odaları Başkanlarına günün anısına hediyelerini takdim etti.

Haberin devamı için: http://m.anadoludabugun.com.tr/esnaf-odalarindan-huma-okullari-na-ziyaret-93120%22

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=112951

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/haberler-20075-esnaf-odalarindan-huma-okullarina-ziyaret.html#.XU6mT-gzbIU

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/haber/24700/esnaf-odalarindan-huma-okullarina-ziyaret.html

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/esnaf-odalarindan-huma-okullarina-ziyaret-1257813h.htm

HÜMA OKULLARI SELÇUKLU MUHTARLAR DERNEĞİ’Nİ AĞIRLADI

Selçuklu Muhtarlar Derneği üyeleri ve Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, bu sene eğitim öğretime başlayacak Hüma Okulları ile bir araya geldi.

Hüma Okulları’nın yeni eğitim yılının hayırlı olması dileğinde bulunan dernek üyeleri, Hüma Okulları ile kahvaltı organizasyonunda buluştular. Selçuklu ilçesine değer katacak bir eğitim kurumu açılmış olmasından çok memnuniyet duyduklarını, eğitimi her alanda desteklediklerini ve kurumlarla tanışmanın ilçeye olumlu etkilerinin olacağından bahsettiler. Samimiyet içinde gerçekleşen kahvaltı sonrasında Hüma Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, tüm dernek üyeleri ile özel ilgilenerek kendilerine okulu tanıttı. İlçemizin sorunlarını dinleyerek çözüme kavuşturan muhtarlarımızın hizmetleri için kendilerine teşekkürlerini iletti.

HÜMA OKULLARI’NDA TYT HAZIRLIĞI BAŞLADI

Sınav hazırlığının uzun bir süreç olduğunu ve profesyonel bir donanım gerektiğini ifade eden Kurucu Dr. Mehmet Birekul, güçlü kadrosu ve yılların deneyimiyle Konya’da eğitime yeni bir ufuk kazandıracağını söyledi. Birekul, “Alanında kendini ispatlamış, genç, dinamik ve profesyonel bir kadromuz var. Eğitimci arkadaşlarımızın her biri birçok başarıya imza atmış. Çizgi altı eğitim sistemiyle tüm öğrencileri en iyi öğrenci seviyesine getirmeyi benimsemiş, tam öğrenme modeliyle öğrencinin etüt, özel ders ve özel öğretim kursu ihtiyacını ortadan kaldıran, bireysel rehberlik ile öğrencinin kişisel ve akademik gelişimini sürekli takip edebilen aynı zamanda öğrencilerine model olmayı hedeflemiş bir kurumuz. Tüm bu yeniliklerimizle Konya’ya başarılar kazandıracağımızın inancındayız. TYT’ye ve öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılına yönelik tüm hazırlığımızı yaptık. Öğrencilerimizin eksiklerini tespit edebilmek ve onları telafi edebilmek adına yaptığımız bu hazırlığın öğrencilerimiz için çok verimli olacağı kanaatindeyiz. Bizimle birlikte eğitim hayatına devam edecek olan tüm öğrencilerimiz bu ayrıcalıklı sistemin içinde yer alacaklar. Bu sene gerçek eğitim anlayışını tüm Konya halkına hissettireceğimizden ve Türkiye genelinde başarılara imza atacağımızdan hiç şüphemiz yok.” dedi.

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/haberler-20034-huma-okullarinda-tyt-hazirligi-basladi.html#.XUlic-gzbIV

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=112931

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/huma-okullarinda-tyt-hazirligi-basladi-1257596h.htm

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/huma-okullarinda-tyt-hazirligi-basladi-1828592h.htm

Haberin devamı için: https://www.haberkent.com/haber/huma-okullari-tytyle-start-verdi-h71664.html

SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET PEKYATIRMACI HÜMA OKULLARINI ZİYARET ETTİ

2019-2020 eğitim öğretim yılı için faaliyete geçecek olan, Selçuklu bölgesinde yeni kurulan ve Konya’da yenilikçi eğitim anlayışıyla öne çıkan Hüma Okulları, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet PEKYATIRMACI tarafından ziyaret edildi. Kurucu Dr. Mehmet BİREKUL ve okulun kurucularından olan Belediye Meclis Üyesi Ahmet UYKUSUZ, başkanı büyük bir ilgiyle karşıladı. Selçuklu Belediye Başkanını ağırlayan okul yönetimi, başkanın ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını belirttiler.

 Okulu ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet PEKYATIRMACI, okulu gezdi. Dersliklere, laboratuarlara, yemekhaneye ve okulun teknolojik alt yapısını inceleyen başkana okulun eğitim sistemi hakkında da bilgi verildi.

Düşüncelerini dile getiren Başkan PEKYATIRMACI; kurumun fiziki yapısını, eğitime bakış açısını, yenilikçi fikirlerini, teknoloji ile iç içe olmasını çok beğendiğini ve ilçemize hayırlı bir kurum olmasını temenni ettiğini söyledi. Eğitim alanında her oluşuma katkıda bulunacaklarını, Hüma Okulları’nın da ilçemizin eğitim kalitesine katkısının olacağına inancının tam olduğunu ekledi.

Haberin devamı için: http://ipekyoluhaber.net/haberler-20024-pekyatirmacidan-huma-okullarini-ziyaret-etti.html#.XUgjYegza1s

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=112921

Haberin devamı için: http://www.anadoludabugun.com.tr/pekyatirmaci-dan-huma-okullari-ni-ziyaret-etti-92722

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/pekyatirmacidan-huma-okullarini-ziyaret-etti-1257529h.htm

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/pekyatirmacidan-huma-okullarina-ziyaret-1827454h.htm

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/haber/24608/pekyatirmacidan-huma-okullarini-ziyaret-etti.html

 

HÜMA OKULLARI MEMUR-SEN İLE PROTOKOL İMZALADI!

 

HÜMA OKULLARI’NDA LGS SEMİNERİ

Hüma Okulları Lise müdürü Ahmet Can ve Ortaokul Müdürü Yavuz Karakaş’ın sunduğu, velilerin katılımıyla gerçekleşen bu seminerde; “LGS’yi nasıl okumalıyız?, LGS bir son mu yoksa yeni bir başlangıç mı?, lise eğitiminin içeriği nedir?, kişilik değişimi lise eğitimini ne kadar etkiler?, lise döneminde büyüme ve aile, lisede sosyal yaşam ve akran ilişkileri, üniversite yol haritası gibi konu başlıkları anlatıldı. Tüm bunların yanı sıra lise seçimi yaparken öğrenciler nelere dikkat etmeli ve neleri göz önünde bulundurmalı sorularını da cevapsız bırakmadılar. Hem LGS sonrası süreci anlattılar hem de öğrencilerin lise hayatında karşılaşabilecekleri akademik ve psikolojik sorunlardan bahsedip katılımcıları aydınlattılar.

Haberin devamı için: http://www.hakimiyet.com/huma-okullarinda-lgs-semineri-1255971h.htm

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/huma-okullarinda-lgs-semineri-1800493h.htm

Haberin devamı için: http://www.ipekyoluhaber.net/haberler-19810-huma-okullarinda-lgs-semineri.html#.XSM8JegzYdU

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=112775

Haberin devamı için: https://www.ureticihaber.com/haber/24083/huma-okullarinda-lgs-semineri.html

 

LGS YÜZDELİK DİLİMLERE DİKKAT! 

“LGS sonuçlarının ardından Konya liselerinin yüzdelik dilimleri ve okul kontenjanları belli olurken, Özel Hüma Ortaokul Müdürü Yavuz Karakaş, “Okulların tavan ve taban puanları kadar LGS yüzdelik dilimlerine dikkat edin” dedi.”

Haberin devamı için: https://www.pusulahaber.com.tr/lgsde-yuzdelik-dilimlere-dikkat-1149883h.htm

HÜMA OKULLARI’NDAN ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ YAZ HEDİYELERİ 

“Özel Hüma Okulları, Konya genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği “Yaz Ödülleri” sınavında başarılı olanlara ödülleri verildi. Okul kayıt başvurularının tamamlanmasının ardından Özel Hüma Okulları, 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirdiği sınavda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Yoğun katılımın gözlendiği sınavın, sonuçları internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. Öğrencilere karne hediyesi vermeyi amaçlayan Hüma Okulları, ‘Yaz Ödülleri’ sınavında başarılı olanlara, tablet, akıllı saat, kablosuz kulaklık, kitap seti, USB bellek, futbol ve voleybol topu gibi birçok hediye verdi.

Öğrencilerine hediyeleri, Özel Hüma Okulları Kurucu – Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul tarafından verildi. Özel Hüma Okulları Kurucu – Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, eğitimin bir süreç olduğunu belirterek, “Eğitimciler olarak öğrencilerimizi bu süreçte teşvik etmek, iyiye ve güzele yönlendirmek durumundayız. Bir eğitim kurumu olarak bu hususta üstümüze düşen vazifenin farkındayız ve gelecek nesillere eğitim şevki aşılamaya çalışıyoruz. Tüm öğrencileri kucaklamak ve onlarla bir arada olmak bizim vazifemiz. Gerçekleştirdiğimiz bu sınav bu düşüncelerimizin sadece bir yansımasıdır. Öğrencilere fayda sağlayabilecek etkinlikleri planlamaya ve uygulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HÜMA OKULLARI BASINLA BULUŞTU

“Hüma Okullarının Basınla tanıtım toplantısına Hüma Okulları Kurucu- Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Birekul, Kurucu Üye Ahmet Uykusuz, Fen Lisesi Müdürü İsmail Erdem, Ortaokul Müdürü Yavuz Karakaş ve Konya basını katıldı.

Hüma Okulları Kurucu- Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Birekul Hüma Okullarının eğitim ve kültür alanında gelenekle geleceği birleştiren, yepyeni ve farklı eğitim anlayışını benimsemiş bir özel kurum olduğunu belirterek, “Eğitim, balığa uçmayı, kuşa yüzmeyi öğretmek değildir. Her öğrencinin kendine has ilgi ve yetenekleri vardır. Tüm bunları dikkate alarak geliştirdiğimiz eğitim-öğretim programıyla eğitimi bir ihtiyaç olarak görüyor, öğrencilerimizi de problem çözümünün en önemli aktörü olarak sahneye çıkarıyoruz. Eğitim ve öğretim bir bütündür ve her bir öğrencinin bu bütünlük içinde analitik düşünme yönünün geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğitimde toplam kaliteyi artırmak için öğretmen kalitesinin de yüksek seviyede tutulması çok önemlidir. Hüma Okulları olarak alanında kendini kanıtlamış, yüksek tecrübe sahibi, uzman öğretmen kadromuzla geleceğe yön vermeye hazırız. Her birey eğitimine aile ortamında başlar, eğitim kültürünün oluşumunda ailenin etkisi son derece büyüktür. Bu nedenle eğitimde aileyi ve diğer değişkenleri aktif bir konuma getiriyoruz. Çocuklarımızı birey olarak desteklerken onları topluma katkı sağlayan bir üye olarak yetiştirmek de çok önemlidir. Değerler eğitimi tam da bu aşamada karşımıza çıkmaktadır. Biz, değerler eğitimini bir yaşam biçimi olarak görüyor; öğrencilerimizin değerlerimizi yaparak, yaşayarak ve model alarak öğrenmelerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.”

Haberin devamı için: http://www.yenihaberden.com/huma-okullari-basinla-bulustu-1040163h.htm

Haberin devamı için: https://www.konyadahaber.com/news-detail.php?Id=112658

Haberin devamı için: http://www.konyakent.com/huma-okullari-tanitim-yapti/2139/

Haberin devamı için: http://www.memleket.com.tr/huma-okullari-egitime-basliyor-1781700h.htm

Haberin devamı için: http://www.konyaolay.com/egitime-yeni-bir-nefer-huma-okullari/77269/

Haberin devamı için http://www.hakimiyet.com/huma-okullari-egitim-ogretime-hazir-1254907h.htm

Haberin devamı için: http://www.hkonya.com/huma-okullari-basinla-bulustu/25094/

Haberin devamı için: http://www.merhabahaber.com/insan-yetistirmek-icin-yola-ciktik-1700147h.htm

Haberin devamı için: http://www.konyaninsesi.com.tr/huma-okullari-egitime-yon-verecek-771267h.htm